Zelf vliegen

Action Pilots Paragliding beheert een clubveld waar clubleden en gasten met plezier vliegen. We doen het vooral omdat we het leuk vinden! We hebben geen winstoogmerk, we zijn geen school en we leiden dus ook geen leerlingen op.

De ochtend gebruiken we om belangstellenden, middels tandemvluchten, kennis te laten maken met onze prachtige sport. ’s Middags vliegen we zelf. Afhankelijk van het aantal teamleden dat zich heeft aangemeld accepteren we per middag een beperkt aantal gastvliegers, zodat iedereen voldoende vluchten kan maken en niet of nauwelijks hoeft te wachten.

Een gastvlieger dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (KNVvL) brevet 2 of 3 schermvliegen met aantekening lierstart of een buitenlands brevet schermvliegen in combinatie met een IPPI card stage 4. Een gastvlieger heeft een complete eigen, recent gekeurde, vlieguitrusting inclusief porto (meestal gebruiken we LPD kanaal 54 = 434.4000 MHz, soms met CTCSS) en lierrelease. Bij uitzondering kunnen we een porto en/of release beschikbaar stellen, maar dat is in principe niet de bedoeling. Op ons veld wordt dus geen instructie gegeven. Vaak wordt wel vrijblijvend (en kosteloos) ondersteuning gegeven om je techniek te verbeteren, zoals piloten dat onder elkaar doen.

We hebben geen winstoogmerk, maar we hebben natuurlijk wel kosten Daarom betaalt iedere gastvlieger bij ons bij aankomst een “flat fee” van € 40,- per middag om de kosten te dekken. We werken dus niet met een bedrag voor de boer plus een bedrag per trek/vlucht.

Voor die € 40,- kan een gastvlieger in principe zoveel vluchten op een middag maken als hij/zij zelf wil, maar een gastpiloot heeft geen voorrang op teamleden. Hij of zij liert gewoon op startvolgorde mee. Het aantal vluchten dat je bij ons kan maken is volledig afhankelijk van het weer en van jezelf. Op die manier maak je de ene dag misschien één duur-/overlandvlucht en de andere dag tien glijvluchten.

Tot ongeveer 13:00 u vliegen we de tandems en na een korte pauze kunnen de teamleden en de gastpiloten de lucht in. Dit betekent overigens niet dat solopiloten gegarandeerd vanaf 13:00 u in de lucht hangen. Het exacte tijdstip is mede afhankelijk van de weer condities. We maken in elk geval altijd het ochtend programma af. ’s Middags vliegen we door totdat er geen animo meer is. De ene keer is dat om 15.00 uur, de andere keer om 19.00 uur of als de zon onder gaat.

‘s Ochtends rond 8.00 uur publiceren wij bij onze vliegverwachting  of het lieren doorgaat en welk veld we gebruiken.

Indien je als zelfstandig en gebrevetteerde piloot bij ons wil komen vliegen, meld je dan per email aan door hier te klikken. Aangezien we slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben voor gastvliegers, wordt je aanmelding altijd per email bevestigd.