Zelf vliegen

Action Pilots Paragliding beheert een clubveld waar clubleden en gasten met plezier vliegen. We doen het vooral omdat we het leuk vinden! We zijn geen school en we leiden dus ook geen leerlingen op.

’s Ochtends vliegen we tandems. ’s Middags vliegen de solo piloten. Afhankelijk van het aantal clubleden dat zich heeft aangemeld accepteren we per middag een beperkt aantal gastvliegers, zodat iedereen voldoende vluchten kan maken en niet of nauwelijks hoeft te wachten.

Een gastvlieger dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (KNVvL) brevet 2 of 3 schermvliegen met aantekening lierstart of een buitenlands brevet schermvliegen in combinatie met een IPPI card stage 4. Een gastvlieger heeft een complete eigen en vlieg- en lier veilige uitrusting inclusief porto (meestal gebruiken we LPD kanaal 54 = 434.4000 MHz, soms met CTCSS) en lierrelease. Bij uitzondering kunnen we een porto en/of release beschikbaar stellen, maar dat is niet de bedoeling. Op ons veld wordt in principe dus geen instructie gegeven. Vaak wordt wel vrijblijvend (en kosteloos) ondersteuning gegeven om je techniek te verbeteren.

Bij ons betaalt iedere gastvlieger bij aankomst een “flat fee” van € 40,- per middag. We werken dus niet met een bedrag voor de boer plus een bedrag per trek/vlucht.

Voor die € 40,- kan een gastvlieger zoveel vluchten op een middag maken als hij/zij zelf wil, maar een gastpiloot heeft geen voorrang op clubleden. Hij of zij liert gewoon op startvolgorde mee. Het aantal vluchten dat je bij ons kan maken is volledig afhankelijk van het weer en van jezelf. Op die manier maak je de ene dag misschien één duur-/overlandvlucht en de andere dag 10 starts met glijvluchten.

Tot ongeveer 13:00 u vliegen we tandems en na een korte pauze kunnen de clubleden en gastpiloten de lucht in. Dit betekent overigens niet dat solopiloten gegarandeerd vanaf 13:00 u in de lucht hangen. Het exacte tijdstip is mede afhankelijk van de weer condities. We maken in elk geval altijd het tandem programma af. ’s Middags vliegen we door met solopiloten totdat er geen animo meer is. De ene keer is dat om 15.00 uur, de andere keer om 19.00 uur of als de zon onder gaat.

‘s Ochtends rond 8.00 uur publiceren wij bij onze vliegverwachting  of het lieren doorgaat en welk veld we gebruiken.

Indien je als zelfstandig en gebrevetteerde piloot bij ons wil komen vliegen, kijk dan eerst bij de vliegverwachting of we gaan vliegen. Meld je vervolgens per email aan door hier te klikken. Aangezien we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben voor gastvliegers, wordt je aanmelding altijd per email bevestigd.