Over Action Pilots Paragliding

Stichting Action Pilots Paragliding is in 2010 opgericht als vriendenclub. Het is een bont gezelschap van enthousiaste en bevlogen piloten die er veel plezier aan beleven om, zonder enig winstoogmerk, belangstellenden kennis te laten maken met deze prachtige vliegsport.

Het ledenbestand bestaat uit zeer ervaren gebrevetteerde piloten, tandempiloten * en liermannen. Door hen wordt continu gewerkt aan de kwaliteit en de veiligheid van onze sport.

Iedere zaterdag staan wij met een team van ongeveer 10 man/vrouw klaar om de passagiers een geweldige ervaring te geven die ze nooit zullen vergeten. Na het vliegen met de passagiers gaan wij en onze gastpiloten zelf de lucht in.

We vliegen in de Alblasserwaard, het Groene Hart van Nederland. Op mooie dagen hebben we uitzicht op de grote rivieren, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en soms zelfs Schiphol en Amsterdam. En als het heel helder is en we ook hoog kunnen komen, zien we zelfs de Noordzeekust, Zeeland en het IJsselmeer.
Vanaf een vlak veld trekken wij onze paragliders met een lier rustig de lucht in. Op grote hoogte koppelen we de kabel los en zweven we door de lucht. We landen weer op de plek waar we zijn gestart.

* Onze tandempiloten zijn allen gebrevetteerd en worden door onszelf nog aanvullend opgeleid.

Veel gestelde vragen.