Meevliegen

Vlieg met ons mee!

Paragliding is voor iedereen, dus iedereen kan met ons meevliegen. Van jong tot oud en van licht tot zwaar. Voor de eenmalige belevenis of, samen met een ervaren piloot, als opmaat naar je eigen paragliding carrière. We bieden 3 activiteiten:

1. Paragliding Tandemvlucht. € 55,-

– Duidelijke instructies vooraf.
– Tandemvlucht met paraglider.

Zo vrij zijn als een vogel in de lucht? Vliegen boven Nederland? Het kan, voor vrijwel iedereen, en het kan heel eenvoudig, met een tandemvlucht aan een paraglider. Een paar vlotte passen, een beetje wind in je gezicht en voor je het weet zweef je geluidloos door de lucht.

Ervaar de ultieme vrijheid en beleef het vogelperspectief. Voor velen een éénmalige sensationele ervaring, voor anderen het begin van een grote passie. Nieuwsgierig? Probeer paragliden zelf en vlieg mee met een ervaren gebrevetteerde tandempiloot!

Paragliden is zorgeloos genieten van de ultieme vrijheid in de lucht en het unieke uitzicht. Bij goed weer kun je in één vlucht zelfs Utrecht, Amsterdam, Den Haag én Rotterdam zien! Vooraf krijg je duidelijke instructies en tijdens de vlucht geeft de piloot uitleg over het vliegen en de omgeving.

2. Paragliding Double Action. € 100,-

– Duidelijke instructies vooraf.
– Korte uitleg over de vliegtechniek.
– 2 tandemvluchten met een paraglider.

Een Paragliding Tandemvlucht is een geweldige belevenis en na de landing horen we eigenlijk altijd “ik wil nog een keer!”. Dat kan met een Paragliding Double Action. Een Paragliding Double Action bestaat uit twee volledige tandemvluchten achter elkaar voor dezelfde passagier. Daardoor is er meer tijd om alle ervaringen in je op te nemen.

De eerste vlucht is een normale tandemvlucht. Tijdens de tweede vlucht krijg je meer uitleg van de piloot en kan je zelf sturen wanneer de omstandigheden dat toelaten. Voor de avontuurlijke passagiers kan de piloot een aantal snelle manoeuvres maken: een achtbaan in de vrije lucht!

Voor de natuurliefhebbers onder de passagiers is er bij twee vluchten meer tijd om als een vogel te genieten van de omgeving en het uitzicht. Met wat geluk vliegen de ooievaars en buizerds met ons mee. Heel af en toe komt zelfs een zeearend uit de Biesbosch bij ons op bezoek!

3. Paragliding Introductie. € 140,-

– Algemene informatie over paragliden.
– Uitleg over opleidingen en brevetten.
– Informatie over uitrustingen.
– Een eerste inzicht over vliegtechniek en meteo.
– Duidelijke instructies.
– 3 tandemvluchten met een paraglider.

Paragliders ken je waarschijnlijk wel van je vakanties in de bergen. Je ziet daar vaak de kleurige schermen vliegen. Wil je eens uitgebreid kennismaken met deze prachtige en uitdagende sport, dan is een Paragliding Introductie iets voor jou. Dat kan gewoon in Nederland!

Je gaat niet alleen drie keer met een ervaren tandempiloot de lucht in, maar je krijgt ook vooraf informatie over de uitrustingen en over hoe, waar en wanneer je kan vliegen. Uiteraard hoort een instructie over start, landing en besturing ook bij deze kennismaking.

Tijdens de drie tandemvluchten krijg je voldoende tijd en gelegenheid om alle ervaringen op je in te laten werken. De drie vluchten worden naar wens van de passagier ingedeeld.

In hoofdlijnen is de eerste vlucht een echte kennismaking. Gedurende de tweede vlucht krijg je uitleg over de bediening van de paraglider en kan je al een begin maken met zelf sturen! Tijdens de derde vlucht wordt verder ingegaan op de besturing van de paraglider of kan de piloot op jouw verzoek spectaculaire vliegmanoeuvres demonstreren (indien de omstandigheden dat toelaten).

Als je na de Paragliding Introductie enthousiast bent geworden, dan kan je zo doorstromen naar een volledige opleiding bij een KNVvL erkende school. Wij zijn dat niet.

Locatie: lierterreinen Meerkerk – Zuid Holland

Maximaal gewicht passagier: 120 kilo (en goed ter been)

Wanneer: op afspraak (meestal april t/m oktober, zie onze agenda).

Klik hier voor de agenda.

Klik hier voor het boeken van een vlucht.