Over Paragliden

Misschien heb je in de bergen, of in Nederland langs de kust, wel eens van die grote kleurige boogvormige schermen gezien. Een soort vliegers, maar dan vrij vliegend in de lucht. Dat zijn paragliders of schermvliegers.

Paragliden is de meest toegankelijke manier van vrij vliegen. Betaalbaar en relatief eenvoudig te leren. Om zelf eens te ervaren hoe het is om te paragliden kan je als passagier mee met een ervaren tandempiloot. Van jong tot oud, van licht tot zwaar. Bij Action Pilots Paragliding regelen we dat voor je! Niet in de bergen, waar het meeste gevlogen wordt, maar gewoon vanaf een vlak veld in de polder.

Paragliden is eind jaren 80 van de vorige eeuw ontstaan en heeft in de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In het begin was het een sport voor waaghalzen en avonturiers. Inmiddels is het een volwaardige veilige vliegsport voor “normale” mensen. Eigenlijk voor iedereen die de wereld eens vanuit een ander perspectief wil beleven.

Met behulp van de modernste materialen zijn paragliders ontwikkeld tot prachtige lichtgewicht vliegtoestellen. Hierdoor is het mogelijk geworden om ook in Nederland onder geschikte weer condities vluchten te maken van vele uren en meer dan 100 km. Het record ligt internationaal inmiddels op meer dan 400 km.

Ook luchtvaart wet- en regelgeving is aangepast om vliegen met paragliders in het Nederlandse luchtruim officieel mogelijk te maken.
De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart is in samenwerking met de rijksoverheid verantwoordelijk voor regelgeving en toezicht. Zij is ook de bevoegde instantie voor het uitgeven van brevetten, het opleiden van instructeurs, etc.
Meer informatie KNVvL

Veel gestelde vragen