Over Action Pilots Paragliding

Stichting Action Pilots Paragliding is in 2010 opgericht als vriendenclub. Het is een bont gezelschap van enthousiaste en bevlogen piloten die er veel plezier aan beleven om met tandemvluchten belangstellenden kennis te laten maken met deze prachtige vliegsport.

Het ledenbestand bestaat uit zeer ervaren KNVvL* gebrevetteerde piloten, tandempiloten ** en liermannen. Door hen wordt continu gewerkt aan de kwaliteit en de veiligheid van onze sport.

Iedere zaterdag staat een team van ongeveer 10 man/vrouw klaar om de passagiers een geweldige ervaring te geven die ze nooit zullen vergeten. Na het vliegen met de passagiers gaan de teamleden, aangevuld met enkele gastpiloten, zelf de lucht in met hun soloschermen.

We vliegen in de Alblasserwaard, het Groene Hart van Nederland. Op mooie dagen hebben we uitzicht op de grote rivieren, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en soms zelfs Schiphol en Amsterdam. En als het heel helder is en we ook hoog kunnen komen, zien we zelfs de Noordzeekust, Zeeland en het IJsselmeer.
Vanaf een vlak veld wordt de paraglider met een lier rustig de lucht in getrokken. Op grote hoogte wordt de kabel losgekoppeld en zweeft de paraglider door de lucht. We landen weer op dezelfde plek waar we zijn gestart.

* KNVvL   De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart is in samenwerking met de rijksoverheid verantwoordelijk voor regelgeving en toezicht en in Nederland de bevoegde instantie voor het uitgeven van brevetten, het opleiden van instructeurs etc.

** Onze tandempiloten zijn allen KNVvL gebrevetteerd en worden door onszelf nog aanvullend opgeleid.

Veel gestelde vragen.